Sälj guldklocka

Guldklocka är ett armbandsur eller fickur där boetten är tillverkad i 14K eller 18K guld. Till skillnad från boetter tillverkade i stål eller mässing är guldursboetterna i regel ganska tunna och inte producerade för att tåla slag och fukt. De flesta av de större urfabrikerna producerar egna guldur, men ett stort antal boetter tillverkas av olika guldsmedsverkstäder i Italien som sedan säljer dessa under olika designnamn.

Som ett mer symboliskt begrepp är "guldklocka" också känt som en symbol för lång och trogen tjänstgöring. Detta eftersom en klocka av guld är en vanlig gåva som svenska statens anställda kan välja efter att ha skött sitt arbete oklanderligt i minst 30 år. Andra alternativ är i regel en prydnadspjäs i glas eller medaljen För nit och redlighet i rikets tjänst. Även inom det privata näringslivet är utdelning av guldklocka efter lång anställning vanligt förekommande. Periodens längd kan variera, men 25 år är ett riktmärke. Guldklockor delas även ut i form av belöningar.

Vad är en guldklocka värd?

Guldpost.se köper in alla typer och varianter av guldklockor, damur såväl som herrur. Vi köper in guldet i guldklockan. Urverket, vredet och armbandssprintar är inte av guld så dessa skrotas. Hur mycket är din Guldklocka värd ? Om vi antar att er guldklockan inte är en antikvitet eller kommer från en populär tillverkare som Cartier eller Rolex, som oftast innebär ett något högre pris på andrahandsmarknaden, är det i första hand mängden guld i din klocka som avgör hur mycket den är värd. De flesta äkta guldklockor är tillverkade i 18-karats guld (75 % guldhalt) och det är stor skillnad mellan olika klockor hur mycket guld som som finns i dom.

Det kan vara svårt att värdera en guldklocka på egen hand, men det känns ofta på vikten om en klocka till stor del består av guld. Om även urbandet är tillverkat i guld är klockan naturligtvis mer värdefull än om enbart boetten eller mindre delar av armbandsuret består av guld. Ett enkelt och bra sätt att få guldklockan värderad är att skicka in den till oss på guldpost.se, som då kontrollerar karathalt och vikt med väldigt noggranna metoder.

Om ni inte har någon användning för er guldklocka, eller behöver pengar till något annat, beställ en guldpåse och skicka in den! Att beställa en guldpåse är inte svårare än att fylla i formuläret på denna sida. När er guldklocka värderats sätter vi in pengarna på ert konto redan samma dag – ett löfte som guldpost.se är stolta att leva upp till. Skulle du ångra dig avbryter du försäljningen och får guldklockan i retur.


Hoppas att du finner det du söker! /Tony på Guldpost.se

Fyll i dina uppgifter i formuläret nedan, godkänn villkoren och skicka in. Du får ett rekommenderat brev av oss att sända åter, tryggt och säkert. Vi värderar ditt guld — och du kan följa hela processen inloggad på vår hemsida.


Sälj ditt guld till Guldpost.se, det är enkelt och tryggt


Jag godkänner villkoren